2010-07-25 18:23:31• hírek • Szatmar.ro

Szabad munkahelyek

Megyénkben összesen 234 munkahely várja a dolgozni vágyókat, tudtuk meg a Szatmári Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökségtől.

Ahogy azt már megszokhattunk, ebben a hónapban is a textiliparban jártasok találhatnak könnyebben állást, az egyetemet végzettekre pedig megyei szinten csupán nyolc betöltendő állás vár. A megyeszékhelyen 206-ot, míg Nagykárolyban 28 személyt alkalmaznának. A többi településről nem érkezett be biztató adat az elhelyező irodába.

A szabad munkahelyekről készített kimutatásokból látható, hogy nagyjából hónapok óta ugyan azok az állasok maradnak szabadon. Felvetődik hát a kérdés, Szatmárnémetiben ennyire kevés az ezeket a helyeket betölteni képes szakember, esetleg ezek a munkahelyek annyira gyengén fizetnek, esetenként emberszámba sem veszik az alkalmazottakat, hogy a munkát keresők is messziről elkerülik őket.

A nyolc felsőfokú végzettséget igénylő munkahelyek mellett 117 középfokú és 21 további, semmilyen végzettséget nem igénylő állás várja a szatmáriakat. Mélyen elgondolkodhatnak tehát a fiatalok, hogy megélhetési szempontból érdemes-e egyetemen, vagy bármilyen más továbbtanuláson gondolkodni, vagy esetleg jobban teszik, ha a középiskola után nyomban munkába is állnak.

Szatmáron sajnos a helyzet évek, évtizedek óta változatlan... A munkaerőt a foglalkoztatók nem becsülik meg, így több dolgozónak a munkához való hozzáállása nem megfelelő. Mi lehet tehát a megoldás? A nagyobb városokba (pl. Kolozsvár) költözés, vagy a villanyt leoltva külföldre emigrálni, ahol minden bizonnyal nem rögtön, de idővel jól kereshet az, aki megbízhatóan végzi munkáját.


Az egyetemet végzettekre kicsi az igény
Az egyetemet végzettekre kicsi az igény


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: